TOIVE-verkosto
Toipumiskeskeisen hoidon (TOIVE) -verkoston koordinaatio tavoittaa yli 20 toipumiskeskeisen päihdehoidon ja -kuntoutuksen toteuttajaa ja toimijaa.
TOIVE-verkosto toimii päihdehoitotyön asiantuntija- ja kehittämistyön parissa ja osallistuu yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Lisäksi verkoston osallistujille tarjotaan keskustelualusta, jossa vaihdetaan kokemuksia toimijoiden kesken.
Verkoston tavoitteena on, että Suomen päihde- ja riippuvuushoito olisi toimivaa sekä tasa-arvoisesti saavutettavissa valtakunnallisesti.
TOIVE-verkosto osallistui tammikuussa 2021 julkaistun selvityksen päihdehoidon nykytilasta kommentointiin sekä alullepanoon. Lisätietoja selvityksestä (linkki). Vuonna 2024 verkosto järjesti sote-alan ammattilaisille ja toipujille tarkoitetun koulutuspäivän.
Myllyhoitoyhdistys on verkoston sitoutumaton ja puolueeton koordinaattori.
Verkoston yhteisöjäsenet vuonna 2025:
- Apualkoholismiin.fi
- Familar Oy
- Helsingin A-Kilta ry
- Hoitokoti Tuhkimo Oy
- Kalliolan klinikka Oy
- Kantamo Oy
- Kuntoutusyksikkö MiunElämä Oy
- Läheisten klinikka Oy
- Maivita Oy
- Minnesota Kainuu Oy
- Naistenkartano ry
- Päijät-Hämeen Myllyhoitoklinikka Oy
- Start Over Oy
- Stoppi ry (ent. Stop Huumeille ry)
- Suoja-Pirtti ry
- Suomen Diakoniaopisto
- Tmi Arto Rajahuhta
- Tmi Juha Lantz
- Tmi Jouni Lehto
- Tmi Liikaako
- Toipumo Oy
- Tukihenkilötyö ry
- Tukikohta ry
- Työnohjauskeskus Matti Nokela Oy
- Vantaan A-Kilta ry
Toipumiskeskeinen hoito
Toipumiskeskeiseksi päihdehoidoksi kutsutaan täysraittiuteen tähtäävää, yhteisöllistä ja vertaistukeen perustuvaa hoitoa. Siinä on keskiössä 12 askeleen soveltaminen ammatillisesti. Hoitomuotoa edustavat Minnesota-malli ja myllyhoito, joiden juuret ovat Pohjois-Amerikassa. Riippuvuudet ry on sitoutumaton asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, riippuvuuksiin sairastuneiden ja läheisten auttaminen sekä toipumiskeskeisen hoidon kehittäminen.
Ajankohtaista
Toukokuun 5. päivänä vietetään viidettä kertaa Läheistenpäivää. Teemana on ”ole turvassa”. Läheisille järjestetään webinaari turvasta ja turvallisuudesta.
Lue lisää